https://www.traditionrolex.com/46

ALPI kaçkavall Vakum 400gr

Bërja e djathit filloi të paktën 7,200 vjet më parë. Provat arkeologjike tregojne ekzistencën e djathit Egjiptian që është prodhuar nga civilizimi i Egjiptasve të vjetër. Mirëpo nuk ka prova të sakta për origjinën e tij. Besohet se oroigjina e tij ë është në Evropë , Azinë qendrore, Lindjen e mesme apo Saharane.Prodhimi i djathit në Evropë është e njohur që në kohrat e hershme të periudhës Helene. Bazuar te Plini dhe Elderi biznesi i djathit filloi te sofistikot në kohën e Perandorise Romake. Në këtë periudhë importohet në Romë llojet të ndryshme të djathit nga vende të ndryshme të cilët i konsumonin elita e kohës. .

100gr e prodhimit mesatarisht përmban:

Vlera energjitike 1131kJ /271kcal
Yndyrëndyrë 19 g
Prteina 27 g
Karbohidrate 0.02 g
Krip 2 g
Facebook Instagram YouTube